Hai, hai,

De zomervakantie is weer voorbij en het ‘normale’ regelmatige leven gaat weer beginnen, dus vonden wij het weer tijd voor een nieuwe blog.

Uw huid heeft misschien wel bloot gestaan aan verschillende factoren, zoals…..  zon, zee, chloorwater, alcohol, slechtere eetgewoontes, want ach het is zomer ;-). Dit kan er voor zorgen dat de huid iets veranderd is, misschien voelt de huid wat trekkerig , wat droger of voelt het misschien juist wel iets vetter of heeft het meer onzuiverheden gekregen.

Hoe fijn is het om te zorgen dat de huid weer ‘normaal, fris en gezond’ wordt. We hebben de  verzorgingsproducten van Dermalogica en daar zijn voor ieder huidtype producten voor. Uiteraard kunt u ook een schoonheidsbehandeling met de Dermalogica producten boeken. Deze is er van 30 min, 60 min en 75 minuten.

Wat ook altijd goed is nadat de huid een periode is blootgesteld aan de zon is exfolieren.

 

Wat is exfoliëren en welk type exfoliant is geschikt voor jouw huid?

Het verschil tussen een chemische en mechanische exfoliant

Wat is exfolieren van de huid?

Met exfoliatie verwijder je dode huidcellen van de huid om zo de huidtextuur en -kleur te verbeteren, celvernieuwing te stimuleren en het opnamevermogen van de huid te verbeteren. Een ‘exfoliant’ is een ingrediënt dat dode huidcellen verwijdert aan het huidoppervlak, zodat de nieuwe en gladde huid die daaronder zit direct zichtbaar wordt.

Welke soorten exfolianten zijn er?

Er zijn grofweg twee verschillende vormen van exfoliatie: mechanisch en chemisch. De meest bekende variant is de mechanische, en wordt ook wel scrub genoemd. Ieder type werkt op zijn eigen manier en heeft zijn eigen unieke voordelen. Zo wordt een chemische exfoliant vooral aanbevolen bij actieve onzuiverheden omdat mechanische exfoliate de huid teveel kan stimuleren (waardoor je de huid kunt irriteren en actieve puistjes juist kunnen verergeren).

Wat is een chemische exfoliant?

Een chemische exfoliant maakt de huid glad en zacht door de ‘lijm’ op te lossen waarmee dode huidcellen aan het huidoppervlak vastgeplakt zitten waardoor de dode huidcellen gemakkelijker afschilferen en zo de huidtextuur en uitstraling verbeteren.

 

September is ook een mooie maand om Te beginnen met IPL definitief ontharen en daarom hebben we nu ook een actie lopen tot 1 oktober 2020. Op de 1e IPL behandeling krijgt u 20% korting !

Mocht u een afspraak willen boeken kan dit via de boeken knop op instagram en Facebook en uiteraard via de site www.studiovijf21.nl.

 

Wij hopen u snel te zien bij Studio Vijf21.

 Liefs, Theresa & Vera