HIFU GELAAT

Wat is HIFU?

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound. Het is een methode waarbij er door middel van geluidsgolven energie gebundeld wordt. Deze energie bundelt onder uw huid in de vorm van hittepunten. Daar waar de hitte punten zich vormen wordt het collageen (het ‘elastiek’ van de huid) afgebroken en in 3 tot 6 maanden weer opgebouwd. Het nieuw gevormde collageen komt verbeterd en in een meervoud terug. Het resultaat is een stevigere, frissere huid waarbij er een verstrakking optreedt en uw rimpels verzacht worden of geheel verdwijnen.

Wat is collageen?

Collageen zorgt onder andere in de huid voor stevigheid en elasticiteit. Er zijn 28 verschillende soorten collageen maar type 1 is het meest voorkomend. Naast de huid vindt men collageen in onder andere: botten en pezen, bindweefsel en bloedvaten. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen langzaam af. Hierdoor veroudert de huid, ontstaan er rimpels en wordt de huid slapper.

Wat doet dan de HIFU en hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Het HIFU apparaat breekt het collageen af door gebruik te maken van energie in de vorm van warmte. Collageen wordt afgebroken bij een temperatuur van 60-70 graden Celsius. Zodra er zich een coblatiepunt heeft gevormd dan krimpt het collageen wat getroffen is direct een beetje. Dit is vaak als eerste resultaat direct aansluitend aan de behandelingzelf  te zien en te merken. Het overige resultaat is merkbaar in de maanden erna als het collageen zich vernieuwd in uw huid. Wij werken op de oude HIFU methode en dit betekend dat wij op 3 verschillende dieptes werken. 1,5, 3 en 4,5 mm. Dit kan in 1 keer, maar als de behandeling als pijnlijk ervaren wordt, kan de behandeling ook in 3 keer gedaan worden. Als het te behandelende gebied erg groot is, is het ook mogelijk het in meerdere behandelingen te doen. De prijs blijft dan echter hetzelfde.

Alvorens een HIFU behandeling houden wij een intakegesprek. Deze is gratis. We bespreken dan de behandeling, tijdsduur, prijs en eventuele contra indicaties. Vervolgens of op de dag van de behandeling zelf maken we foto’s van het gebied dat behandeld gaat worden en neemt u plaats in de behandelstoel. Het te behandelen gebied wordt ontsmet en van eventuele make up ontdaan. Het apparaat wordt ingesteld en de transducer wordt op het te behandelen lichaamsdeel geplaatst.

Is het voor iedereen geschikt en is het pijnlijk?

Op zich zijn er weinig mensen die niet in aanmerking komen voor een HIFU behandeling. Wanneer u voor een consult komt zal er besloten worden of u ervoor in aanmerking komt. De behandeling kan als vervelend worden ervaren. Onze ervaring is dat vooral rond de jukbenen en de kaak het iets gevoeliger kan zijn. In de dagen erna kan het behandelde gebied wat beurs aanvoelen. Wij adviseren u om een half uur voor de behandeling een ibrufen en paracetamol in te nemen.

Waar kan ik HIFU allemaal toepassen en hoe lang blijft het resultaat?

In principe kan HIFU overal worden toegepast waar collageen voorkomt. Dit is vooral het gelaat maar ook bijvoorbeeld een slappe huid na een zwangerschap kan met HIFU verstevigd worden.

Zijn er risico’s?

Aan een behandeling met HIFU kleven vrijwel geen risico’s. De werknemers Vera en Theresa zijn gekwalificeerd om veilig met de HIFU te werken. Goed contact van de transducer met de huid is belangrijk, evenals het vermijden risicogebieden. Er kan wat roodheid ontstaan en een wat beurs gevoel. Dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen.

Wat kost het?

De prijs is afhankelijk van het te behandelen gebied. Samen met uw behandelaar wordt bepaald wat uw wensen zijn en welke kosten daaraan verbonden zijn. Een combinatie van verschillende gebieden is altijd iets goedkoper dan de losse behandelingen.

Na de behandeling

In principe kunt u na de behandeling meteen uw dagelijkse bezigheden hervatten. Er zijn weinig zaken waar u rekening mee dient te houden. 

Na 12 weken komt u op een nacontrole en maken we weer nieuwe foto’s. Dan bekijken we samen met u de nieuwe en oude foto’s. We doen dit samen met u omdat mensen snel aan een gezicht ‘wennen’ en op het oog misschien verbeteringen minder goed waarnemen dan op de foto. Mocht het nu zo zijn dat er geen verbeteringen zichtbaar zijn, voeren we de behandeling nog een keer uit. Zijn er wel verbeteringen dat dient u 12 weken later weer langs te komen om foto’s te maken en zullen wij deze weer samen met u bekijken. Na die 2 keer 12 weken (+- 6 maanden) heeft u het uiteindelijke resultaat.

Vanaf € 325,00

Deze behandeling wordt uitgevoerd door

Intake € 20,-

Let op: dit is een intakegesprek. Kosten worden in mindering gebracht van de daadwerkelijke behandeling.

HIFU staat voor High Intensity Focused Ultrasound. Deze liftende en verstevigende behandeling - zonder chirurgische ingreep - zorgt ervoor dat collageenaanmaak wordt gestimuleerd.