INDIASE HOOFDMASSAGE

Indiase hoofdmassage is een onderdeel van de Ayurvedische massage. De Ayurvedische massage is een van de behandelmethode binnen het natuurgeneeskundig gezondheidssysteem Ayurveda.

Het is een systeem afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayur).

Binnen de Ayurveda betekend afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat de 3 Dosha’s; Vata (ether en lucht), Pitta (vuur en water) en Kapha (water en aarde) in balans zijn, de uitscheidingsproducten goed zijn, de geest rustig en in balans is en de weefsels normaal functioneren.

Een echte Ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking.

De Indiase hoofdmassage (basis 25 minuten), is massage van het hoofd, gezicht, nek en in lichte mate hals en schouders. De massage wordt gegeven met de handen en warme olie. Het is in het algemeen een zachte massage, waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de client.

De massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelf genezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.

De massage:

  • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • Draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
  • Helpt bij klachten en vermindering van o.a. rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burn-out, spijsverteringsklanten en hoofdpijn.

 

De massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. De Indiase hoofdmassage is een weldaad voor lichaam en geest. Contra-indicaties: 1e drie maanden van de zwangerschap, bij de ziekte K en bij koorts.

Hoe gaat de massage in z’n werk?

Als u binnen komt gaan we eerst bepalen welke Dosha u bent, dit om te bepalen met welke olie ik u ga masseren. Dan volgt er een korte uitleg van wat ik ga doen, of u ergens klachten van heeft, wat het doel van de massage is etc.

Dan neem ik u mee naar onze massage ruimte. Daar kunt u plaatsnemen op onze massagestoel, krijgt u een rolletje onder de knieën gelegd en ga ik er eerst voor zorgen dat u ontspannen bent. Dit doen we door middel van ademhaling en wat strek oefeningen van de nek. Dit gebeurd zonder olie. Daarna breng ik een ruime hoeveelheid olie op de hals, schouders, nek, daarna op het gezicht en daarna bij de haargrens. Daarna gaat de massage beginnen. Als de massage ten einde loopt, zal ik nog wat rek oefeningen doen bij de heup, knieën en enkels om u ‘wakker’ te maken. Daarna kunt u even rustig bijkomen en is het belangrijk om een glas water te dronken.

Houdt u er rekening mee dat het haar erg vet zal worden van de massage olie.

Vanaf € 37,00

Bekijk alle prijzen

Deze behandeling wordt uitgevoerd door

 

Indiase hoofdmassage
25 minuten € 37